Preview Mode Links will not work in preview mode

Swedenborgspodden

May 5, 2020

Alla har väl någon idé om änglar. De finns inom litteratur och i populärkultur. De finns som en del av språket, och de är en viktig del av konsten. Men vad är en ängel egentligen? Vad är det för likhet mellan en människa och en ängel? Vad säger Swedenborg?

  • Medverkande: Eric Sjödin och Göran...


Apr 14, 2020

Hur gör jag som människa för att få det gudomliga ut i fingerspetsarna? Hur skall jag tillämpa min livsåskådning på ICA eller på bussen, eller på hemmakontoret? Hur tänker egentligen en swedenborgare på det gudomliga, på heliga texter, och handlingar?

  • Medverkande: Eric Sjödin och Göran...


Mar 24, 2020

Godhet och ondska. Dualism? Har människor en fri vilja? Enligt Swedenborg finns det en god kraft bakom allting. Hans religionsfilosofi påstår att denna kraft helt enkelt är gudomlig kärlek. Men om kraften bakom allting är kärlek; varför finns det ondska överhuvudtaget? Vad säger Swedenborg om den...


Mar 3, 2020

En av världens mest kända svenskar. En inspirationskälla för filosofer, konstnärer och vetenskapsmän. Han var själv vetenskapsman, uppfinnare och politiker. För många var det han som öppnade dörren till den andliga världen. Men vem är Emanuel Swedenborg egentligen?